Professzionális telemedicina

A Medistance praxis vezérlő, döntés-előkészítő, telemedicinális platform egy megfizethető, könnyen üzembe helyezhető, intelligens egészséggondozási megoldás, mely a helyszínen és a felhőben is rendelkezésre áll. A Medistance egyedülálló abban, hogy teljes szolgáltatási láncot készülékekkel és egészségügyi szolgáltatással kínál üzleti modellben, minőségbiztosított eljárások, folyamatok mentén, tömeges piaci bevezetéssel, megoldással.

Háziorvosi rendelő

Háziorvosi rendelő

Növeli a beteg biztonságát és kezelési eredményeit, hatékonnyá teszi vagy csökkenti az orvosi kiadásokat és az adminisztrációs költségeket. Az egészségügyi kockázatszámítás és kezelési folyamatok automatizálása.

Egészségügyi szolgáltató, klinika

Egészségügyi szolgáltató, klinika

A beteg vagy ügyfél egészségi állapotának megtekintése, a praxisok együttműködése, az orvosok, szakértők szakmai véleményének megosztása. A klinikai valid távfelügyelet és kezelés révén idő, költség és humán erőforrás megtakarítása.

Gyógyszertár

Gyógyszertár

Növeli a beteg biztonságát és javítja a kezelési eredményeket, valamint a megfelelő gyógyszerek használata révén és a gyógyszer/terápiahűség által csökkenti az orvosi kiadásokat és az adminisztrációs költségeket.

Egészségügyi szolgáltató, klinika

Idős gondozó központ – Idősek otthona

Biztosítja az idős betegek egészségi állapotának megtekintését és az egészséggondozói szolgáltatók közötti praxis együttműködés révén megoszthatja az orvosi meglátásait.

Gyógyszergyártó

Gyógyszergyártó

Javítja a beteg biztonságát és kezelési eredményeit, fokozza a terápiahűséget és alacsonyabb adminisztrációs költségekkel jár. A klinikai valid távfelügyelet és kezelés révén időt, költséget és munkát takarít meg.

Biztosító társaság – Egészségbiztosítás

Biztosító társaság – Egészségbiztosítás

Az egészségi állapot adatainak biztonságos továbbítása és az egészségkockázati tényezők alakulásának visszajelzése növelik a betegek kényelmét és biztonságérzetét a preventív életstílus vezetésben.

Személyi egészséggondozás

Számos népszerű fitnesz, egészségmegőrző alkalmazás képes a Medistance Connect-tel kommunikálni az Apple Health (Egészség) alkalmazáson keresztül és minden olyan applikációból, mérő készülékből - melyet jelenleg is használ -, ki tudja nyerni az adatokat. A fentiekben már említettünk néhányat, de arról nem volt még szó, hogyan kapcsolja őket össze vagy hogyan találja meg a megfelelő alkalmazásokat.

Az egyik hasznos módszer, ha egyszerűen az Apple Health (Egészség) alkalmazásban rákoppint az egyik kategóriára és legörget. Az oldal alján látni fogja az adott kategóriához javasolt alkalmazásokat. A táplálkozásnál például olyanokat talál majd, mint a MyFintessPal’s Calorie Counter & Diet Tracker vagy néhány recept alkalmazás.

A Medistance Connect-be kétféleképp tölthetünk fel adatot az Apple Health (Egészség) alkalmazás köztes segítségével. Elsőként automatikusan, az eszközökkel vagy alkalmazásokkal összekapcsolva. Másodsorban manuálisan. Bár sokkal előnyösebb és kényelmesebb az automatikus szinkronizálás, néhány esetben elkerülhetetlen az adatok manuális bevitele, hozzáadása. Például ha a mérő készülék nélkül ment futni, de nem szeretné, hogy elvesszenek az értékes kilométerek.

Példának okáért ha nyomon követi az inhalátor használatát, azt manuálisan kell hozzáadni. Keresse meg a megfelelő adatmezőt az Apple Health (Egészség) alkalmazás Adat fülön, koppintson a kis plusz ikonra a sarokban, adja meg az értékeket. Mindezek azonnal szinkronizálódnak a Medistance Connect applikációval, majd a nagysebességű SAP HANA háttértáron lévő személyes egészségügyi profiljával.

A Medistance Connect alkalmazás fogadja továbbá az adatokat az okos telefonok fedélzeti mozgásérzékelőiről és a GPS-ről, így további adatokhoz juthatnak lépéseikről, az elégetett kalóriáról, távolságról, lépcsőjárásról pusztán azáltal, hogy okos telefonjukat magukkal viszik.

Az Apple HealthKit API révén az Egészség (Health) alkalmazás biztosítja a szinkronizálást különböző harmadik fél alkalmazásokkal és eszközökkel, melyek rögzítik az ön mozgását, alvását, súlyát, testzsír százalékát, vérnyomását, táplálkozását, testhőmérsékletét és egy sor más mérhető adatot.
Az egyszerű irányítópult előnye, hogy közvetlenül odavisz, amit látni akar és minden mást figyelmen kívül hagy.

Az egyes tételekre koppintva új képernyő jelenik meg, mely a legutóbbi feljegyzett adatok lebontását adja. Lépjen például az Aktivitásra és látni fogja a bejegyzések listáját, illetve azt, hogy milyen aktív volt az adott napon, hónapban, évben.

Medistance Connect B2C célra

  • A Medistance Connect alkalmazás 18 különböző életjelet, 14 fajta tevékenységet, környezeti és anyagcsere adatokat szinkronizál és 34-féle táplálkozási, vitamin és ásványi összetevőt tart nyilván
  • A Medistance alkalmazás a felhasználó 6 különféle egészségi kockázati profilját számolja ki klinikai validált orvosi protokollok alapján, kódolást követően pedig szinkronizálja a biztonságos Medistance keretszerverrel
  • A végfelhasználók mellett valós idejű nyomon követés történik és 3 vagy több (opcionális) családtag egészségi profiljának felügyelete, abban az esetben, ha az egész család kiszolgálásáról van szó
  • Apple Health (Egészség) alkalmazás révén integráció és valós idejű szinkronizálás, valamint 70-féle egészségi, wellness, fitnesz és táplálkozással kapcsolatos alkalmazásból eredő valós idejű adatok
  • Klinikai validált orvosi készülékekkel (pl. OMRON vérnyomásmérő, test összetétel monitor) tevékenységkövető és vércukor mérővel történő integrálás a még pontosabb értékekért és precízebb egészségi kockázat értékeléséért

Sajtó

Felhasználói vélemények

"A Medistance szolgáltatással folyamatos kontroll alatt van az egészségem. Ellenőrizni tudom az állapotom, eredményeim lementhetem, ez megnyugtat. Maga a szolgáltatás kifogástalanul működik, megbízható."

Balázs L.

"Sajnos túlsúllyal és magas vérnyomással küzdök. A Medistance segítségével rögzítem a mérési adatokat, így az állapotjavulásomat követni tudom. Amióta használom a szolgáltatást, tudatosabb életet élek minden nap."

Csatári L.

"A Medistance nagyobb biztonságot, megbízhatóságot és hatékonyságot hozott a praxisomba. A rendszer rutinok alapján most már tervezni tudom a tevékenységeimet és a erőforrásaimat, ami korábban nem volt lehetséges."

Dr. Ambrus A.

"Távolból kezelhetjük a gondozást és akár az idős betegeink napi kritikus egészségi állapotértékeit, valamint kapcsolatba tudunk lépni a legilletékesebb személyekkel, szakemberekkel és rokonokkal, hogy ezeket az információkat megosszuk."

Kereszthegyi A.

Partnerek